INTIMNA ZABAVA ZA 100 LJUDI: DŽonson ponovo u problemu, saznalo se za još jednu žurku organizovanu u jeku korone, Britanci besni

Novosti onlajn

11. 01. 2022. u 10:23

BRITANSKA policija ispituje izveštaje da je Martin Rejnolds pozvao 100 zaposlenik, uključujući i premijera Borisa Džonsona, na žurku, u trenutku kada su društvena okupljanja bila zabranjena.

ИНТИМНА ЗАБАВА ЗА 100 ЉУДИ: Џонсон поново у проблему, сазнало се за још једну журку организовану у јеку короне, Британци бесни

Foto Tanjug/AP

Boris Džonson se sinoć našao na udaru zbog "potpuno sablažnjavajućeg" ponašanja i kršenja pravila o lokdaunu, nakon što je u javnost procurio mejl u kome se vidi da je jedan od njegovih najbližih saradnika organizovao žurku za više od 100 zaposlenih u trenutku kada je zemlja bila prvi put zatvorena.

Veruje se da je premijer prisustvovao zabavi organizovanoj 20. maja 2020. godine u bašti Dauning strita 10, zajedno sa svojom tadašnjom verenicom Keri Džonson. Zabavu je organizovao njegov glavni privatni sekretar Martin Rejnolds.

- Pozdrav svima, posle neverovatno užurbanog perioda pomislili smo da bi bilo lepo da iskoristimo predivno vreme i popijemo fizički distancirana pića u bašti Broja 10 ove večeri. Pridružite nam se od 18 časova i donesite svoje piće - stoji u mejlu koji je objavio ITV njuz.

Žurka je organizovana u trenutku kada su sva javna okupljanja u zemlji bila zabranjena i kada je bilo moguće da se samo dve osobe iz dva različita domaćinstva sastanu na otvorenom.

Veruje se da je između 30 i 40 osoba prisustvovalo zabavi na kojoj je služena hrana i piće, ali i da je bilo onih koji nisu želeli da dođu i prekrše pravila koja je tog istog dana ponovio ministar kulture Oliver Dauden i londonska policija, upozorivši građane da mogu da odu na piknik ili da se bave sportskim aktivnostima sami, u društvu osoba sa kojima žive ili u društvu jedne osobe iz drugog domaćinstva.

Policija je po objavljivanju mejla-pozivnice saopštila da ispituju izveštaje o kršenju lokdauna u Dauning stritu.

Džonson će se sada naći pod ozbiljnim pritiskom da objasni svoju ulogu u okupljanju, budući da je u mejlu navedeno "mislili smo da bi bilo lepo", kao i da kaže zašto za njega i njegove saradnike pravila i epidemiološke mere ne važe.

Žurka je održana samo pet dana posle zabave sa "vinom i picom" u bašti Dauning strita 15. maja 2020. godine, o kojoj su ostrvski mediji pisali krajem prošle godine.

Mediji navode i da je u zimu 2020. organizovano najmanje pet drugih okupljanja, kako u Dauning stritu tako i u Vajtholu, uključujući božićnu zabavu, kviz veče i zabavu u ministarstvu obrazovanja.

Porodice žrtava kovida i brojni političari izrazili su šok, nevericu i prezir prema ponašanju Džonsona i njegovog kabineta.

BONUS VIDEO:

POČELO JE: Velika Britanija prva u svetu odobrila vakcine "Fajzera" i "Bionteka"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna