RUSKI DRONOVI NA AERODROMU U ALMA ATI: Orlani izviđaju okolinu uzletišta

Novosti online

10. 01. 2022. u 22:06

PRIPADNICI ruskih mirovnih snaga u okviru misije ODKB u Kazahstanu koriste dronove „Orlan 10“ za osmatranje okoline aerodroma u Alma Ati.

РУСКИ ДРОНОВИ НА АЕРОДРОМУ У АЛМА АТИ: Орлани извиђају околину узлетишта

Foto: Tanjug AP

Na aerodrom su ranije stigle dve jedinice dronova.

Kako je izjavio načelnik jedinice „Orlana“ Artjom Lifanov za televiziju Zvezda, ovaj kompleks se koristi za korigovanje dejstava mirovnih snaga ODKB-a, koji se sada nalaze u Kazahstanu i obezbeđuju strateški važne objekte.

-Za lansiranje je potrebno da se koordiniše vazdušni prostor i sa organima za bezbednost vazdušnog saobraćaja, sa snagama PVO, sa zaštitom aerodroma, sa zaštitom drugih jedinica, a takođe je potrebna saradnja sa snagama susednih država koje se takođe nalaze na ovom području, objasnio je Lifanov.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Printscreen

Orlan 10 u Siriji

Prema njegovim rečima, dronovi su u stalnoj pripravnosti. Za pozicioniranje i koordinaciju leta zbog dobro uspostavljene saradnje nije potrebno više od 15 minuta.

U Kazahstan su radi stabilizacije i normalizacije situacije poslate kolektivne mirovne snage ODKB-a u čijem sastavu su i jedinice oružanih snaga Rusije, Belorusije, Jermenije, Tadžikistana i Kirgizije.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVE IGRE ZA NOVE POBEDE: Nikad veća ponuda za Rolan Garos i mečeve Novaka Đokovića