DUG TELEFONSKI RAZGOVOR: Tokajev informisao Putina o stanju u Kazahstanu

Tanjug

08. 01. 2022. u 11:14

PREDSEDNIK Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev, tokom dužeg telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, detaljno je opisao situaciju u svojoj zemlji i istakao da se stanje stabilizuje, saopštila je danas pres služba Kremlja.

ДУГ ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР: Токајев информисао Путина о стању у Казахстану

Foto: Tanjug/AP Photo

- Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin imao je dug telefonski razgovor sa predsednikom Republike Kazahstan Kasimom-Žomartom Tokajevom koji mu je detaljno govorio o trenutnoj situaciji u zemlji i potvrdio da se stanje polako stabilizuje - navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

Pres služba Kremlja dodaje da je predsednik Kazahstana izrazio zahvalnost na pomoći koju su pružili partneri u Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), a posebno Rusija.

Osim toga, Kremlj je saopštio da su "...predsednici razmenili mišljenja o merama koje se preduzimaju za uspostavljanje reda u Kazahstanu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)