ZABELEŽEN PRVI SLUČAJ "FLURONE": Porodilja u Izraelu obolela od korone i gripa istovremeno

Novosti onlajn

02. 01. 2022. u 12:14

U IZRAELU je zabeležen prvi slučaj "flurone", odnosno istovremene zaraze koronavirusom i gripom. Kako javlja Njuzvik, prvi slučaj "flurone" zabeležen je kod porodilje u izraelskom gradu Petah Tikvi.

ЗАБЕЛЕЖЕН ПРВИ СЛУЧАЈ ФЛУРОНЕ: Породиља у Израелу оболела од короне и грипа истовремено

FOTO: Ria.Ru.

Profesor Arnon Vizhnitser, šef ginekološkog dela bolnice u tom gradu, izraelskim medijima rekao je da je porodilja dobila pozitivan test na koronavirus i grip čim su je primili. Testiranje su, kako bi bili sigurni, ponovili još jednom.

Vizhnitser je dodao da porodilja nije vakcinisana ni protiv koronavirusa ni protiv gripa, ali nije imala naročito jake simptome. Oseća se dobro te se očekuje da će je iz bolnice pustiti u četvrtak.

Radi se o prvom dokumentovanom slučaju simultane zaraze koronavirusom i virusom gripa, ali medicinski stručnjaci veruju da je bilo i drugih koji nisu zabeleženi.

Izraelsko ministarstvo zdravstva istražuje ovaj slučaj i pokušava utvrditi može li prouzrokovati težu bolest, javili su izraelski mediji.

Broj slučajeva zaraze koronavirusom u Izraelu je u porastu. Beleži se oko 2.300 novih slučajeva svakog dana, javlja Reuters.

Procenjuje se da je oko 92.3 odstoizraelske populacije primilo dve doze cepiva.

Uprkos visokoj stopi procepljenosti, podaci Reutersa pokazuju da je Izrael četvrta zemlja Azije i Bliskog istoka po broju slučajeva kovida u odnosu na populaciju. Ispred Izraela su Bahrein, Maldivi i Gruzija. 

Jerusalem Post je ranije objavio da u Izraelu raste i broj slučajeva gripa. Izraelski Centar za kontrolu bolesti (ICDC) objavio je da je do 11. decembra hospitalizirano 280 pacijenata s gripom.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!