HLADAN TUŠ ZA KIJEV: "NATO će prestati da postoji pre nego što Ukrajina postane članica"

Novosti online

02. 01. 2022. u 08:31

NATO će prestati da postoji pre nego što Ukrajina postane članica te alijanse, rekao je za TV kanal NAŠ bivši savetnik predsednika Ukrajine Valerij Ivasjuk.

ХЛАДАН ТУШ ЗА КИЈЕВ: НАТО ће престати да постоји пре него што Украјина постане чланица

Foto: Nacgvardія Ukraїni

- Duboko sam uveren da dokle god Rusija postoji, pre će NATO prestati da postoji nego što će Ukrajina biti članica alijanse - rekao je ekspert.

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta ponovio da su širenje NATO-a na istok i razmeštanje ofanzivnog naoružanja u Ukrajini crvene linije za Moskvu.

Kako bi se rešile postojeće zabrinutosti, ruske vlasti su ponudile Sjedinjenim Državama i Severnoatlantskoj alijansi da zaključe ugovore i sporazume o bezbednosnim garancijama. Dokumenti su već predati na razmatranje. Moskva, Vašington i Brisel će u januaru u različitim formatima razgovarati o ovoj inicijativi.

Prošlog juna, NATO je odobrio Ukrajini status partnera, ali su iz alijanse istrovremeno istakli da ovaj status ne utiče na odluku o članstvu zemlje u alijansi.

EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!