UPRKOS REKORDNOM BROJU ZARAŽENIH: Proslava Nove godine na Tajms skveru u NJujorku

Tanjug

30. 12. 2021. u 15:37

PROSLAVA Nove godine na Tajms skveru u NJujorku biće održana uprkos rekordnom broju infekcija kovid-19, potvrdio je danas gradonačelnik Bil de Blazio.

УПРКОС РЕКОРДНОМ БРОЈУ ЗАРАЖЕНИХ: Прослава Нове године на Тајмс скверу у Њујорку

Foto: EPA-EFE/GO NAKAMURA

- Želimo da pokažemo da idemo napred, i želimo da pokažemo svetu da se NJujork na ovaj način bori - rekao je za NBC de Blazio, čiji je sutra poslednji dan na funkciji, prenosi AP.

Dok su neki američki gradovi, poput Atlante, otkazali proslave Nove godine, De Blazio je saopštio da visoka stopa vakcinacije protiv kovid-19 u NJujorku čini izvodljivim da se na Tajms skveru održi tradicionalna proslava Nove godine, ali pod strogim merama.

Kako je ranije precizirano, prostor za publiku koji inače prima oko 58.000 ljudi biće ograničen na oko 15.000 kako bi se omogućila veća distanca, a svi prisutni moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji i da nose masku.

Naredni gradonačelnik Erik Adams položiće zakletvu na Tajms skveru rano u subotu, a planirao je da održi konferenciju za novinare kasnije danas kako bi izložio svoj plan za borbu sa pandemijom.

Zahvaljujući širenju omikron soja, novi slučajevi kovid-19 u SAD porasli su na rekordan nivo, na više od 265.000 dnevno, u proseku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SVE NAPETIJE: Tajvanski lovci presreli kineske borbene avione