LUKAŠENKO UNIŠTIO ZAPADNE NAMERE: Belorusija zadala poslednji udarac neprijateljskim planovima

V. N.

28. 12. 2021. u 20:40

PREDSEDNIK Aleksandar Lukašenko je Zapadu, a posebno Poljskoj, oduzeo poslednju priliku da vodi hibridni rat protiv Belorusije, smatra politikolog Vadim Gigin.

ЛУКАШЕНКО УНИШТИО ЗАПАДНЕ НАМЕРЕ: Белорусија задала последњи ударац непријатељским плановима

Foto: Profimedia/Sergei GAPON

Gigin je napomenuo da su objavljene izmene i dopune Ustava Belorusije i da se jedna od tačaka direktno odnosi na uspavane strane agente. Od sada, Belorusi koji imaju boravišnu dozvolu ili bilo koja druga dokumenta koja vode do dobijanja drugog državljanstva neće imati pravo da se kandiduju za parlament ili da zauzimaju važne funkcije u državnim agencijama.

- Minsk stvara nepremostive prepreke na putu pokušaja da se manipuliše našim političkim sistemom, pa Zapad gubi svoje poslednje šanse da vodi hibridni rat protiv nas. Ovo je, posebno, klauzula u ažuriranom ustavu koja zatvara mogućnost "trčanja" bilo gde, imajući boravišnu dozvolu u inostranstvu, uključujući i Poljsku, što je veoma važno. U stvari, ova reforma pogađa upravo planove Poljske. Varšava se bavila subverzivnim radom velikih razmera.

Lukašenko je to jednostavno obezvredio. Sada će biti ovako - dobio "kartu" Poljaka, ne možeš da sanjaš o političkoj karijeri. Karta Poljaka je direktno hibridno oružje protiv Belorusije. Ne distribuiraju ga u Nemačkoj, na primer. Ovo je način da se promoviše ideja o polonijumu. Aleksandar Lukašenko nije dozvolio da se ovo razvije bukvalno jednom odlukom, uništavajući snove Poljske o oživljavanju Poljsko-litvanske zajednice na račun naših teritorija. Ovo je bio poslednji udarac neprijateljskim planovima - naglasio je politikolog u intervjuu Vladimiru Solovjevu.

BONUS VIDEO: BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU - Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna