NEMCI I RUSI SE SASTAJU ZBOG UKRAJINE: Berlin ima jasan cilj

Tanjug

25. 12. 2021. u 21:36

VISOKI nemački i ruski zvaničnici sastaće se sledećeg meseca u pokušaju da smanje političke tenzije oko Ukrajine, rekao je danas za Rojters izvor iz nemačke Vlade.

НЕМЦИ И РУСИ СЕ САСТАЈУ ЗБОГ УКРАЈИНЕ: Берлин има јасан циљ

Foto Tanjug/AP

Savetnik nemačkog kancelara Olafa Šolca za spoljnu politiku, Jens Plotner i ruski pregovarač za Ukrajinu Dmitrij Kozak dogovorili su se da se sastanu posle telefonskog razgovora, održanog u četvrtak, saopštili su izvori koji su zatražili da ostanu anonimni.

Berlin izražava više sumnji od Vašingtona u to da Rusija zaista planira da napadne Ukrajinu i želi da deeskalira tenzije, rekla su Rojtersu dva izvora iz Vlade.

- Cilj nemačke strane ostaje postizanje brzog ponovnog aktiviranja Normandijskog formata - izjavio je izvor iz nemačke Vlade.

Šef poslaničke grupe SPD u Bundestagu Rolf Mucenih u izjavi Rojtersu rekao je da ova partija nije "naivna" i da zna s kim ima posla, i dodao da i dalje veruje da bi ovakav angažman mogao da pomogne u deeskalaciji situacije oko Ukrajine.

U poslednjih mesec dana obavljeno je više telefonskih razgovora između zapadnih lidera i ruskog predsednika Vladimira Putina, zbog tenzija nasatalih gomilanjem ruskih trupa na ukrajinskoj granici i straha od moguće invazije.

Otkako je ovog meseca preuzeo dužnost, Šolc je naglasio potrebu za dijalogom sa Rusijom oko njenog vojnog jačanja na ukrajinskoj granici, ali se i pridružio zapadnim saveznicima u upozorenjima na moguće sankcije Moskvi u slučaju invazije, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi