NISU SE VAKCINISALI: Američka mornarica otpustila 103 marinca

Tanjug

18. 12. 2021. u 14:25

AMERIČKA mornarica otpustila je 103 marinca jer nisu hteli da se vakcinišu protiv kovida-19, preneli su američki mediji.

НИСУ СЕ ВАКЦИНИСАЛИ: Америчка морнарица отпустила 103 маринца

Foto printskrin national interest

Prema poslednjim podacima, do sada je vakcinisano 95 odsto aktivnih marinaca, odnosno, više od 97 procenata aktivnih vojnih snaga.

U ratnom vazduhoplovstvu je prvu dozu ili obe primilo 97.5 odsto vojnika, a u mornarici 98 posto, prenosi CNN.

Vazdušne snage su u ponedeljak saopštile da su otpustile 27 svojih zaposlenih zbog odbijanja odredbe o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa.

Uprkos velikom uspehu vojske SAD, još uvek nije vakcinisano oko 35.000 vojnika. Među njima je na hiljade onih koji su zatražili izuzeće od odredbe o obaveznoj vakcinaciji iz verskih razloga.

Državni sekretar za vojna pitanja Kristin Vormut kazala je ove nedelje kako je program vakcinacije "prvi i najvažniji" faktor spremnosti američke vojske.

- Onima koji i dalje odbijaju da se vakcinišu, a da nisu zatražili izuzeće zbog medicinskih ili administrativnih razloga, preporučujem da se što pre vakcinišu. Inače ćemo pokrenuti hitan postupak otpusta iz vojske- rekla je ona.

Vojska još uvek nije odobrila nijedan od pregledanih zahteva za izuzeće iz verskih razloga, s tim da je još 1.661 takav zahtev na čekanju.

BONUS VIDEO:

EKSPLOZIJA U POLICIJSKOJ STANICI: Povređeno 13 policajaca i dva prolaznika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom