BLUMBERG: Amerika traži od nove nemačke vlade da odustane od "Severnog toka 2"

Novosti online

07. 12. 2021. u 21:21

AMERIČKE vlasti žele da nova nemačka vlada obeća da će odustati od projekta "Severni tok 2" u slučaju navodne invazije Rusije na Ukrajinu, javlja Blumberg, pozivajući se na neimenovani izvor.

БЛУМБЕРГ: Америка тражи од нове немачке владе да одустане од Северног тока 2

Foto AP

- Administracija predsednika SAD DŽozefa Bajdena želi da nova nemačka Vlada obeća da će u tom slučaju odustati od projekta - navodi se u saopštenju.

U poslednje vreme se u zapadnim medijima podigao novi talas članaka u kojima se tvrdi da Rusija navodno sprema invaziju na teritoriju Ukrajine. U Kijevu su prvo izjavljivali da nisu zabeležili koncentrisanje ruskih trupa u blizini svojih granica, ali su potom počeli da tvrde da Moskva planira da napadne svog istočnog suseda.

U Rusiji su ove optužbe u više navrata demantovane, ističući da se uglavnom koriste kao izgovor za dovođenje više snaga i tehnike NATO-a na granice zemlje. Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Rusija ne kuje nikakve agresivne planove, ne namerava nikoga da napada, a premeštanje trupa preko sopstvene teritorije nikome ne bi trebalo da smeta.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SNAŽAN POTRES KOD NORVEŠKOG ARHIPELAGA: Zemljotres jačine šest stepeni Rihtera registrovan severno od Svalbarda