OMIKRON POTVRĐEN KOD DVA UČENIKA: U Ženevi cela škola mora u karantin

Tanjug

06. 12. 2021. u 21:00

DVA slučaja omikron soja otkrivena su u kampusu međunarodne škole u Ženevi. Kantonalne medicinske službe donele odluku odluku da se uvede desetodnevni karantin za sve učenike i profesore.

ОМИКРОН ПОТВРЂЕН КОД ДВА УЧЕНИКА: У Женеви цела школа мора у карантин

Foto: Depositphotos

Oba slučaja povezana su sa porodicom koja je bila u kontaktu sa osobom koja je bila zaražena omikronom i koja se nedavno vratila iz Južne Afrike.

Osim karantina, svi učenici će morati da urade PCR test, a svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim učenicima moraće da prođu kroz detaljne provere.

- Roditelji, braća i sestre učenika takođe moraju da budu testirani na prisustvo novog soja što pre - saopštile su vlasti, prenosi Svis info.

Do sada je registrovano nekoliko slučaja omikrona u Švajcarskoj, a ova dva su prva u Ženevi.

- Ova informacija zahteva od nas da danas, kao princip predostrožnosti odlučimo o snažnim merama - saopštile su vlasti u Ženevi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...