NOVA PRAVILA U NJUJORKU: Obavezna vakcinacija za radnike u privatnom sektoru

Tanjug

06. 12. 2021. u 16:01

SVI poslodavci privatnog sektora u Njujorku moraće da nalože obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa svojim radnicima prema novim pravilima koja je danas objavio gradonačelnik Bil de Blazio.

НОВА ПРАВИЛА У ЊУЈОРКУ: Обавезна вакцинација за раднике у приватном сектору

G.Šljivić

Odluka će početi da se primenjuje 22. decembra i ima za cilj da spreči nagli porast infekcija koronavirusa tokom sezone praznika i hladnijih meseci, rekao je gradonačelnik de Blazio u emisiji "Jutro Džo" za MSNBC, preneo je AP.

- Mi u Njujorku smo odlučili da zaista učinimo nešto hrabro kako bi zaustavili dalji rast infekcija kovida-19 i opasnosti koje svima nama preti - rekao je on i dodao da će svi poslodavci u privatnom sektoru u Njujorku biti obuhvaćeni ovim novim pravilom od 22. decembra.

Vakcina protiv kovida-19 je već obavezna za nastavnike, policajce i vatrogasce u Njujorku, a prošle nedelje je najavljeno da će biti obavezna i za zaposlene u privatnim i verskim školama.

De Blazio je rekao da očekuje da će novo pravilo preživeti sve pravne izazove.

Trenutne, važeće antikovid mere u Njujorku uključuju najmanje jednu dozu vakcine za restorane u zatvorenom, prostore za zabavu i fitnes centre.

A prema novim merama, odraslima iznad 12 godina biće potrebne dve doze za obedovanje u zatvorenom prostoru, zabavu i teretane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)