AMERIČKI OBAVEŠTAJCI DIŽU PANIKU: Rusija kreće u invaziju Ukrajine početkom 2022. godine?

Novosti online

04. 12. 2021. u 11:50

AMERIČKE obaveštajne službe tvrde da Rusija planira invaziju na teritoriju Ukrajine početkom 2022. godine, prenosi AP pozivajući se na izvor u administraciji predsednika SAD.

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ДИЖУ ПАНИКУ: Русија креће у инвазију Украјине почетком 2022. године?

Foto: Instagram/mil_ru

Prema navodima sagovornika agencije, Rusija se sprema da rasporedi na granici sa Ukrajinom do 175.000 vojnika, od kojih je polovina već na odgovarajućim položajima.

Izvor agencije ističe da "Moskva planira da pošalje u pogranična područja oko 100 bataljonskih taktičkih grupa zajedno sa oklopnom tehnikom, artiljerijom i neophodnom opremom".

U poslednje vreme zapadni mediji aktivno govore o tome da Rusija navodno priprema napad na Ukrajinu. Iz Kijeva su prvo demantovali tu informaciju i saopštili su da ne primećuju povećanje brojnosti ruskih snaga na granici, ali su kasnije i oni počeli da govore o planiranom napadu. Moskva je više puta odbacivala ove navode, ističući da se tako opravdava razmeštanje kontingenta NATO u blizini ruskih granica.

Podsetimo, nedavno je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio agenciji RIA Novosti da će u naredna dva meseca beloruska i ruska vojska održati zajedničke vojne vežbe na granici republike sa Ukrajinom.

Kako je dodao, očekuje se da će vežbe biti održane u dve faze u naredna dva meseca, istakavši da će prva faza vežbi biti realizovana ove zime.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)