ZAHAROVA ARGUMENTIMA UNIŠTILA VAŠINGTON: Ako SAD traže agresore, nek počnu od sebe - Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija...

Tanjug

03. 12. 2021. u 23:35

SAD treba da počnu od sebe ako su odlučile da traže zemlje koje krše međunarodno pravo, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА АРГУМЕНТИМА УНИШТИЛА ВАШИНГТОН: Ако САД траже агресоре, нек почну од себе - Сирија, Либија, Ирак, Југославија...

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Ona je reagovala na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da NATO ne planira agresiju protiv Rusije i da je jedina „agresija koja se mogla videti prethodnih godina dolazila od Rusije“.

- Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija - otvorena oružana agresija NATO na čelu sa SAD. U Ukrajini imamo rukovodstvo antiustavnih prevrata koje su realizovali SAD zajedno sa NATO i EU - navela je ona, prenosi Sputnjik.

Podsetila je da su na Kubi, u Nikaragvi i Belorusiji sprovedeni pokušaji svrgavanja vlasti uz elemente hibridnog rata koji su sprovodile Amerika i zemlje NATO.

Ona je ocenila da je su za NATO rutina stotine specijalnih operacija, čiji je cilj mešanje u unutrašnje stvari suverenih država i promena političke agende.

- Tako da ovakve izjave državnog sekretara nisu ništa drugo do neuspešan pokušaj stvaranja ideološke baze za Samit demokratije. Ako su u Stejt departmentu odlučili da nađu agresore koji krše međunarodno pravo, onda partneri taj proces treba da započnu pred ogledalom - zaključila je Zaharova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine