AMERIČKI AVIONI KRENULI KA RUSIJI: Hitno dignuti ruski lovci da zavedu red!

Novosti online

03. 12. 2021. u 20:51

RUSKI lovci Su-27 i Su-30 su poleteli kako bi ispratili strateški izviđački avion RC-135 Ratnog vazduhoplovstva SAD i izviđački avion CL-600 „Artemis“ kopnene vojske SAD iznad Crnog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

АМЕРИЧКИ АВИОНИ КРЕНУЛИ КА РУСИЈИ: Хитно дигнути руски ловци да заведу ред!

Foto: EPA

- Sredstva za kontrolu vazdušnog prostora Rusije nad neutralnim vodama Crnog mora su 3. decembra otkrila da se dva aviona približavaju državnoj granici. U cilju identifikacije vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuti lovci Su-27 i Su-30 iz sastava PVO Južnog vojnog okruga. Posade ruskih lovaca su identifikovale vazdušne ciljeve kao izviđački avion RC-135 Ratnog vazduhoplovstva SAD i izviđački avion CL-600 ‘Artemis’ kopnene vojske SAD i sproveli ih iznad akvatorije Crnog mora - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane je u poslednje vreme više puta ukazivalo na povećan broj vojnih aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika u blizini granica Rusije u crnomorskom regionu.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave