ON JE KLOVN, SVE PRETVARA U PROBLEM: Francuski mediji bruje, Makron izvređao DŽonsona tokom posete Zagrebu

Novosti online

01. 12. 2021. u 22:27

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron navodno je vređao premijera Velike Britanije Borisa DŽonsona prošle nedelje, tokom posete Hrvatskoj, piše MejlOnlajn.

ОН ЈЕ КЛОВН, СВЕ ПРЕТВАРА У ПРОБЛЕМ: Француски медији брује, Макрон извређао Џонсона током посете Загребу

Foto: Ludovic Marin, Pool Photo via AP/AP Photo/Frank Augstein

Francuski predsednik je DŽonsona nazvao klovnom, a sve je počelo telefonskim razgovorom koji su njih dvojica obavili povodom tragedije na Lamanšu, u kojoj se udavilo 27 migranata pokušavajući da stignu do britanske obale.

Tokom razgovora, savetnici francuskog predsednika su videli da je DŽonson tvitovao pismo koje je poslao Makronu, a koje Makron još nije stigao ni da pročita.

- DŽonson razgovara sa mnom, prizeman je i sve je u redu, vodimo razgovore kao odrasle osobe, i onda nas "zezne" na krajnje neelegantan način - rekao je navodno Makron svojim savetnicima. "Uvek isti cirkus", dodao je on.

Francuski predsednik je takođe navodno tvrdio da je, pošto je Ujedinjeno Kraljevstvo istupilo iz Evropske unije, DŽonson shvatio da je "to katastrofalno za Britance".

- On sebe predstavlja kao žrtvu, od Francuske pravi žrtveno jagnje, i pokušava da svaku uprošćenu situaciju pretvori u kompleksan problem. U ovoj smo situaciji od marta - navodno je rekao Makron, piše MejlOnlajn.

Makron dodaje da će Boris DŽonson u četiri oka reći da mu je "žao što se tako ponaša, ali da mora da odgovori na javno mnjenje."

- Veoma je tužno videti veliku zemlju, sa kojom bismo mogli da uradimo toliko, a koju vodi klovn - rekao je Makron, pre nego što je navodno dodao da "DŽonson ima stav bezvrednog čoveka".

Jelisejska palata nije komentarisala ove navode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)