“PRETUČENE” KEJT MIDLTON I KAMALA HARIS: Uznemirujuće fotografije poznatih žena kruže internetom (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2021. u 21:26

ŠOKANTNE fotografije poznatih žena kruže širom Evrope.

“ПРЕТУЧЕНЕ” КЕЈТ МИДЛТОН И КАМАЛА ХАРИС: Узнемирујуће фотографије познатих жена круже интернетом (ВИДЕО)

Foto: EPA

U pitanju je, kako prenosi Dejli Mejl, kampanja protiv nasilja nad ženama, a uključuje brojne žene čije su fotografije fotošopirane kako bi pokazale posledice nasilja. Kako piše "Blic žena", slike Kejt Midlton obrađene su bez dozvole palate, a trenutno se fotografije vojvotkinje mogu videti u Milanu, ali i Španiji. Pored Kejt, kampanja uključuje i fotošopirana lica Kamale Haris, kraljice Leticije i Ursule fon der Lejen.

Uz svaku fotografiju piše isti tekst:

- Ona ga je prijavila. Ali niko joj nije verovao - ali ostala je sama. Ali bila je nezaštićena - ali on nije zaustavljen. Ali ona je na kraju ubijena.

Britanski "San" piše da palata uopšte nije bila obaveštena da će se fotografija Kejt Midlton koristiti u ovakve svrhe. Svrha kampanje jeste da šokira, a ne da sugeriše da je iko od ličnosti sa slika zapravo preživeo nasilje, objašnjava italijanski aktivista i umetnik Alesandro Palombo koji je i fotošopirao fotografije jer je, kaže, želeo da privuče pažnju na nedovoljno pažnje koje nadležni organi i politika pružaju žrtvama.

Ipak, na društvenim mrežama Palombo nije dobio mnogo odobravanja.

- Ovo nije ni najmanje zanimljivo. Nemoj da koristiš fotografije žena koje ti za to nisu dale dozvolu - pišu mu komentatori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!