VEĆ JE STRADALO TROJE LJUDI: Ledena oluja "Arven" divlja Velikom Britanijom - čupa drveće, izdato crveno upozorenje za opasno vreme (VIDEO)

Srna

28. 11. 2021. u 00:24

TRI osobe su poginule u naletu oluje koja je pogodila delove Velike Britanije.

ВЕЋ ЈЕ СТРАДАЛО ТРОЈЕ ЉУДИ: Ледена олуја Арвен дивља Великом Британијом - чупа дрвеће, издато црвено упозорење за опасно време (ВИДЕО)

Foto: Prinsktin

Poginuli su direktor škole u Severnoj Irskoj nakon što mu je drvo palo na auto u Antrimu, drugi muškarac je poginuo kada ga je udarilo drvo koje je palo u Kambriji, a treća osoba je nastradala u Aberdinširu, navodi Bi-Bi-Si u Škotskoj, gde je bez struje ostalo oko 100.000 ljudi.

Oluja "Arven" praćena je jakim vetrom, kišom i snegom. Udari vetra dostizali su brzinu od oko 157 kilometara na čas u Nortamberlendu, a u snegu na putu M62 zaglavilo se oko 120 kamiona.

Retko crveno upozorenje na vetar izdato je juče širom istočne obale Škotske i severoistočne Engleske, nakon što je vetar duvao brzinom od oko 160 kilometara na čas u Brizli Vudu u Nortamberlendu.

Udari vetra su tokom noći pogodili "široki deo Ujedinjenog Kraljevstva", saopštili su meteorolozi. Veliki broj objekata je oštećen, a oluja je čupala drveće iz korena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave