AMERIKANCI PROTERUJU RUSKE DIPLOMATE! Udarili na njihove porodice, ambasador poručuje: "Ne testirajte nas"

Novosti online

27. 11. 2021. u 20:22

RUSKI ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da će 30. januara Ameriku napustiti grupa od 27 ruskih diplomata, kao i da će još jedna ista takva grupa SAD napustiti 30. juna.

АМЕРИКАНЦИ ПРОТЕРУЈУ РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ! Ударили на њихове породице, амбасадор поручује: Не тестирајте нас

Foto: Depositphotos

Prema njegovim rečima, supružnicima diplomata oduzimaju akreditacije, deci ne izdaju vize, stoga takve poteze, kako ocenjuje, politikom razbijanja porodica uprkos tome što Amerika tvrdi da veoma poštuje porodične tradicije.

- Proteruju naše diplomate. I dalje gledaju na nas kao na protivnike, atmosfera je zatrovana rusofobijom - kazao je on.

Takođe je rekao i da je pristup Amerike prema Rusiji „jednostran“, budući da Vašington sa Moskvom pregovara isključivo o tim pitanjima koji su od njihovog interesa.

- Politika sankcija se ne menja, političari samo izvrću informaciju na svoju stranu kako bi opravdali potrebu za uvođenjem dodatnih sankcija - kazao je on.

Ruski ambasador je takođe upozorio američke vlasti da ne testiraju snagu ruske odbrane budući da je to "opasna stvar".

Rusija se neće uplašiti potencijala NATO-a i pružiće adekvatan odgovor, istakao je.

Dodao je i da su optužbe na račun Rusije o navodnoj vojnoj pretnji Ukrajini samo pokušaj da se zamaskiraju neuspesi politike ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da će 30. januara Ameriku napustiti grupa od 27 ruskih diplomata, kao i da će još jedna ista takva grupa SAD napustiti 30. juna."Mi veoma otvoreno i stalno govorimo putem medija – Rusija nikoga neće napadati", zaključio je Antonov.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)