AUSTRIJA SE VRATILA "KORAK NAZAD": Sistem preopterećen, za prijavu obolelih lekari koriste faks aparate

Tanjug

26. 11. 2021. u 10:43

U AUSTRIJSKOJ pokrajini Salcburg medicinsko osoblje bori se ne samo modernim sredstvima protiv korona virusa, već koristi i zastarelu tehnologiju.

АУСТРИЈА СЕ ВРАТИЛА КОРАК НАЗАД: Систем преоптерећен, за пријаву оболелих лекари користе факс апарате

Foto: AP

Pošto je digitalni sistem za prijavu obolelih od korone najčešće preopterećen, naloženo je lekarima da koriste faks aparate.

Lekarske ordinacije moraju, kako piše dnevnik Kronen cajtung, analognim putem da šalju nadležnima podatke o svakom pacijentu sa pozitivnim antigenskim kovid testom.

Na početku pandemije prijave su obavljane faksom, a kada je uspostavljen digitalni sistem, mnogi lekari su se nadali smanjenju birokratije, ali su sada ponovo morali da se vrate zastarelom faksu, tehnologiji koju mnogi mladi i ne poznaju.

- Samo PCR testovi i sigurni slučajevi zaraze koronom mogu da se prijave digitalno. Ostalo mora da se šalje faksom, jer u suprotnom pada sistem za prijavu - preneo je listu jedan neimenovani lekar.

Lekar mora najpre digitalni formular da popuni na računaru, potom ga odštampa i onda šalje faksom.

Lekari koji imaju ordinacije žale se da im nije dozvoljeno da se popunjeni formular šalje mejlom, zbog problema u vezi sa zaštitom podataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju