POBEGLI SU IZ BUKTINJE: Ovako se spasilo sedmoro putnika iz zapaljenog autobusa

Tanjug

24. 11. 2021. u 00:43

SEDMORO preživelih u nesreći autobusa, u kojoj je poginulo najmanje 46 osoba, iskočilo je kroz prozor i tako se spaslo nakon što se vozilo zapalilo na putu u Bugarskoj.

ПОБЕГЛИ СУ ИЗ БУКТИЊЕ: Овако се спасило седморо путника из запаљеног аутобуса

Foto: Profimedia

Sedmoro ljudi, četiri muškarca i tri žene, svi s opekotinama, uspelo je da iskoči iz zapaljenog vozila i tako preživi nesreću na auto-putu jugozapadno od bugarske prestonice Sofije.

Nesreća se dogodila kad je autobus makedonske agencije "Besa transa", koji je bio krcat uglavnom makedonskim turistima, udario u 3 ujutro u barijeru na auto-putu Sofija—Blagojevgrad i zapalio se. Autobus se vraćao iz Istanbula u Severnu Makedoniju, a među poginulima je dvanaestoro dece.

Razmere nesreće izazvale su šok i tugu u Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, gde je proglašena trodnevna nacionalna žalost, a makedonski premijer Zoran Zaev opisao je nesreću kao "užasavajuću".

- Posetio sam povređene u bolnici u Bugarskoj. Srce mi se slomilo kada sam čuo plač oca koji je izgubio dete - rekao je Zaev za Bi-Bi-Si.

Premijer je saopštio da je razgovarao sa jednim od preživelih, koji mu je rekao da su putnici spavali kada ih je probudio zvuk eksplozije.

- Uspeli su da razbiju jedan od prozora i spasili su nekoliko ljudi. Nažalost, ostali nisu uspeli - rekao je Zaev novinarima.

Zaev se sa ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem i ministrom zdravlja Venkom Filipčetom nalazi u Bugarskoj gde prate situaciju nakon teške nesreće.

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA PUTU NIŠ-DOLjEVAC: Dvoje poginulih u sudaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (VIDEO)