SNIMAK HAPŠENJA DEVOJČICE ZAPREPASTIO SVE: Prešla ulicu van pešačkog, vrištala dok su je brutalno gurali u kola (VIDEO)

Novosti online

19. 11. 2021. u 09:44

RUSKA javnost zaprepašćena je snimkom na kom se vidi brutalno hapšenje četrnaestogodišnje devojčice od strane policije u Sankt Peterburgu, piše RIA Novosti.

СНИМАК ХАПШЕЊА ДЕВОЈЧИЦЕ ЗАПРЕПАСТИО СВЕ: Прешла улицу ван пешачког, вриштала док су је брутално гурали у кола (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RIA Novosti

Na snimku se vidi kako policajci pokušavaju na silu da uguraju devojčicu u službeni automobil. Nju je hapsilo čak pet pripadnika ruske policije.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak na osnovu krivičnog dela "prekoračenje službenih ovlašćenja", dok će se istragom utvrditi sve okolnosti postupanja policijskih službenika.

Majka devojčice Elena Valickaja je objavila na svom profilu ruske društvene mreže Vkontakte da se njena ćerka vraćala iz škole, i da je prešla ulicu van pešačkog prelaza, što je verovatno izazvalo reakciju policije. Ona tvrdi da devojčica ne može da pomera ruke nakon hapšenja.

Policijska uprava Sankt Peterburga je saopštila da je policajac zaustavio devojčicu zbog "grubog kršenja saobraćajnih pravila" na Graždanskom prospektu. 

Ona je, navodno, odbila da se predstavi i da pokaže dokumenta, i "aktivno se usprotivila" policajcima. Na lice mesta je stigao njen otac, a tek u policijskoj stanici utvrđeno je da je u pitanju maloletnica.

BONUS VIDEO: OVAJ SNIMAK JE BIO OBRISAN - Video sa Obamine žurke koji je izazvao negodovanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024