KO UBIJA VIŠE CIVILA ISIS ILI VOJSKA SAD? Krvavo divljanje terorista i američko širenje demokratije

Novosti online

10. 11. 2021. u 16:07

ČITAVA oblast Deir ez-Zora je nedavno bila svedok dva odvojena incidenta, koji su rezultirali žrtvama među lokalnim civilima.

КО УБИЈА ВИШЕ ЦИВИЛА ИСИС ИЛИ ВОЈСКА САД? Крваво дивљање терориста и америчко ширење демократије

Foto: Printskrin

Prve žrtve bile su posledica racije američkih snaga u jednom od sela, dok se drugi incident dogodio kada su militanti ISIS-a izvršili napad na kuće civila u drugoj oblasti.

U ranim satima 9. novembra, američke snage su počinile novi zločin u kojem je Abed Nahar al-Madžul, civil iz al-Sabe, pao kao žrtva kada su izvršili desant u tom području u prisustvu militanata SDF-a.

Izvori su pojasnili da je američki helikopter izvršio desant u zoru u ponedeljak i uhapsio četvoročlanu porodicu. Tokom odvođenja porodice do vojnog vozila SDF-a, jedan od članova porodice je pokušao da pobegne tako da su ga američke snage namerno ubile uprkos tome što su mogle da ga uhvate i vrate u vozilo živog.

Foto: Tviter/@NotWoofers

Drugi incident dogodio se u selu Fidžel u pustinji Abu-Kašab na zapadu Deir ez-Zora, gde su militanti iz ćelija organizacije ISIS izvršili istovremene napade u nedelju u ponoć na mnoge kuće u vlasništvu militanata SDF-a.

Napad na dom porodice Al-Ads, kuću takozvanog šefa javnih poslova civilnog saveta Deir ez-Zora i dve druge kuće koje pripadaju borcima SDF-a, izvele su tri naoružane grupe ISIS-a na motociklima.

Izvori su pojasnili da su napadi ISIS-a rezultirali ubistvom civila iz porodice Al-Ads i ranjavanjem još 4 osobe.

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

Nakon toga, do ponedeljka popodne je preovladavala bezbednosna uzbuna, u kojoj je SDF pozvao vojna pojačanja u pratnji američkih helikoptera koji su tražili ćelije koje su napadale, a da nisu mogle da ih pronađu.

Međunarodna koalicija predvođena SAD tvrdila je da je još jedna velika operacija protiv ostataka ISIS-a pokrenuta u istočnom selu Deir ez-Zora. Saopšteno je da su operaciju izvele specijalne snage SDF-a uz blisku vazdušnu podršku SAD. Dve vodeće ličnosti ISIS-a su navodno uhapšene kao rezultat operacije.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)