ZAHAROVA JASNA: Amerika i NATO destabilizuju situaciju na Crnom moru

Novosti onlajn

10. 11. 2021. u 14:56

SJEDINJENE Američke Države i NATO stvaraju multinacionalnu grupu na Crnom moru, što destabilizuje situaciju u blizini granica Rusije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ЈАСНА: Америка и НАТО дестабилизују ситуацију на Црном мору

Foto: EPA

- Ovi koraci Sjedinjenih Američkih Država vode ka stvaranju multinacionalne grupe oružanih snaga, destabilizujući situaciju u crnomorskom regionu u neposrednoj blizini ruskih granica - rekla je Zaharova na brifingu, komentarišući informacije da se američki razarač „Porter“ nalazi na Crnom moru od 30. oktobra i dolazak 4. novembra komandnog broda američke mornarice „Maunt Vitni“, kao i letovima američkih strateških bombardera 6. novembra – 100 kilometara od ruske granice.

Ranije je američka Šesta flota saopštila da su brodovi otišli na Crno more kako bi vežbali zajedničke operacije sa saveznicima i partnerima u NATO-u u regionu.

U oktobru je razarač američke mornarice „Čejfi“ pokušao da naruši rusku državnu granicu u Japanskom moru, ali je bio primoran da se povuče pod pritiskom velikog protivpodmorničkog broda „Admiral Tribuc“.

Pre toga je u junu rusku državnu granicu na Crnom moru narušio britanski razarač „Defender“, kojeg su zajedničkim naporima flote i avijacije proterali iz ruskih teritorijalnih voda.

BONUS VIDEO - RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)