BOLNICE U HOLANDIJI TRAŽE NOVE MERE: Idemo ka katastrofi, ceo sistem je okupiran

Tanjug

09. 11. 2021. u 12:49

GRUPA bolnica u južnoj holandskoj provinciji Limburg pozvala je danas vladu da preduzme nove mere kako bi se zaustavio sve veći broj slučajeva koronavirusa, rekavši da nemaju više kapaciteta ili osoblja za lečenje zaraženih pacijenata.

БОЛНИЦЕ У ХОЛАНДИЈИ ТРАЖЕ НОВЕ МЕРЕ: Идемо ка катастрофи, цео систем је окупиран

Foto: Piksabej

Broj novozaraženih koronavirusom u Holandiji, kao i u drugim delovima Evrope, približavaju se najvišim nivoima uprkos stopi vakcinacije odraslih koja je oko 85 odsto, navodi Rojters.

- Pravo idemo ka katastrofi u zdravstvu i ceo sistem je stopiran - navodi pet bolnica u Limburgu u pismu koje je poslato premijerovoj vladi.

Oni su u pismu pozvali na nove mere, uključujući da se odmah počne sa imunizacijom dodatne, treće doze starijih i ugroženih pacijenata.

Prošle nedelje vlada premijera Marka Rutea najavila je nove mere za usporavanje širenja koronavirusa, dva meseca nakon što je ukinula pravila socijalnog distanciranja.

Nove mere, kako navodi Rojters, uključuju ponovno nošenje maski za lice u prodavnicama i širu upotrebu potvrda o vakcinaciji.

Međutim, broj slučajeva nastavlja da raste, a Holandski institut za zdravlje (RIVM) kasnije danas treba da objavi nove podatke o slučajevima koji bi mogli da premaše prethodni rekord od 12.997 slučajeva, koji su zabeleženi 20. decembra.

BONUS VIDEO:

NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima