PRIPRAVNOST ZBOG PTIČJEG GRIPA: Na farmama u Evropi otkriveno 130 slučajeva bolesti

I.S.

05. 11. 2021. u 13:47

VLADA Francuske stavila je celu zemlju u stanje visoke pripravnosti zbog ptičjeg gripa, jer se virus širi Evropom, saopštilo je danas francusko Ministarstvo poljoprivrede.

ПРИПРАВНОСТ ЗБОГ ПТИЧЈЕГ ГРИПА: На фармама у Европи откривено 130 случајева болести

Foto: Depositphotos

Ovim potezom će se proširiti zahtev za držanje jata živine u zatvorenom prostoru, što je mera koja se u određenim područjima već primenjuje od septembra.

- Od početka avgusta 130 slučajeva ptičjeg gripa otkriveno je kod divljih životinja ili na farmama u Evropi - navodi se u saopštenju ministarstva, dodajući da su tri slučaja identifikovana među živinom na severoistoku Francuske.

- Zbog toga će biti sprovedene pojačane mere prevencije kako bi se zaštitile farme živine - navodi se u saopštenju.

Holandske vlasti su prošle nedelje naredile komercijalnim farmama da sva jata drže unutra nakon što je na jednoj farmi prijavljen ptičji grip.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar