PUTINOVA NAJJAČA PORUKA NEPRIJATELJIMA: Krim i Sevastopolj su zauvek sa Rusijom, volimo sinove i kćeri koji su odani

Novosti online

04. 11. 2021. u 15:44

KRIM i Sevastopolj su sada zauvek sa Rusijom, jer je takva suverena, slobodna i nepokolebljiva volja celog ruskog naroda, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin nakon polaganja cveća na memorijal u Sevastopolju posvećen okončanju Građanskog rata.

ПУТИНОВА НАЈЈАЧА ПОРУКА НЕПРИЈАТЕЉИМА: Крим и Севастопољ су заувек са Русијом, волимо синове и кћери који су одани

Foto: Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP/Jutjub/Voenno-stroitelьnый kompleks Minoboronы Rossii

On je podsetio da memorijalni kompleks služi kao znak da Rusija pamti i voli sve sinove i ćerke koji su joj odani, sa koje god strane barikade su nekada bili.

- Naša zemlja je povratila istorijsko jedinstvo. Ta živa, neraskidiva veza se posebno snažno oseća naravno ovde, u Sevastopolju, na Krimu - istakao je ruski lider.

Ruski lider takođe je čestitao građanima Rusije Dan narodnog jedinstva.

Podsetimo, Rusija 4. novembra proslavlja Dan narodnog jedinstva. Praznik su najpre dočekali stanovnici Dalekog Istoka. Na svim vojnim brodovima Tihookeanske flote uz zvuke himne svečano su razvijene zastave.

Glavne zvanične ceremonije se održavaju u Sevastopolju, gde Putin posećuje memorijalni kompleks posvećen završetku Građanskog rata u Rusiji 1917-1922. godine.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane