TORPEDOM NA RUSKU KORVETU: "Morski dvoboj" kod obala Kalinjingrada (VIDEO)

Novosti online

27. 10. 2021. u 22:30 >> 22:35

POSADA ruske Baltičke flote održala je vojne vežbe kod obala Kalinjingradske oblasti. Vojnici su uvežbavali morski dvoboj, prenosi televizija „Zvezda“.

ТОРПЕДОМ НА РУСКУ КОРВЕТУ: Морски двобој код обала Калињинграда (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Prema scenariju manevara, korveta „Soobraziteljni“ izložena je torpednom napadu, nakon čega je usledio odgovor.

Tokom vežbi posada je identifikovala uslovnu pretnju pomoću hidroakustičkih sredstava, izvela protivtorpedni manevar i ispalila dva antitorpeda iz sistema „Paket“. Korveta je kontraudarom likvidirala torpeda za obuku. Zatim je izvršen kontraudar na brod uslovnog protivnika.

Zahvaljujući najnovijem protivpodmorničkom sistemu „Paket“ brod je faktički imun na podvodni napad. Sistem automatski klasifikuje metu, čak i ukoliko se radi o brzoj i kompaktnoj kao što su savremena torpeda. Zatim vrši potragu i navođenje.

Reporter „Zvezde“ Maksim Rumjancev skrenuo je pažnju na stalnog i „najvernijeg posmatrača“ na vojnim vežbama.

-Uvek na minimalnoj udaljenosti. Na zahteve ne odgovara, ne stupa u kontakt. Prema karakterističnim obrisima radi se o izviđačkom brodu Ratne mornarice Švedske klase 'orion', primećuje reporter.

Brodovi Baltičke flote nalaze se na borbenom dežurstvu kod obala Kalinjingradske oblasti. U svakodnevni posao posade spada uvežbavanje najrazličitijih scenarija i treninzi koji uključuju paljbu.

rs.sputniknews.com

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a