SERGEJ LAVROV O NAPADU UKRAJINSKOG "BAJRAKTARA": Otkrio šta će Moskva preduzeti, pa "pecnuo" vlasti u Kijevu

Novosti online

27. 10. 2021. u 13:25

MOSKVA proverava informacije o upotrebi turskih dronova "Bajraktar" od strane Kijeva u Donbasu, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, piše RIA Novosti.

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ О НАПАДУ УКРАЈИНСКОГ БАЈРАКТАРА: Открио шта ће Москва предузети, па пецнуо власти у Кијеву

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/ssb.gov.tr

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je u utorak da je u Donbasu prvi put upotrebljena bespilotna letelica "Bajraktar", koja je bombom uništila artiljerijsku poziciju Narodne milicije.

Letovi vojnih aviona i bespilotnih letelica duž linije kontakta zabranjeni su sporazumima iz Minska.

- Iz najnovijih izjava koje "sipaju" kijevske vlasti veoma je teško odgonetnuti šta je istina, a šta fikcija - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Moskva će ove informacije proveriti "na sve moguće načine", uključujući i saradnju sa predstavnicima DNR.

"Bajraktar"/Foto: ssb.gov.tr

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao da je Kijev kupio udarne bespilotne letelice od Turske kako bi "obuzdao" Rusiju i zaštitio teritoriju.

Kasnije je objavljeno i da su Ministarstvo odbrane Ukrajine i turska firma "Bajkar Savunma", koja proizvodi dron "Bajraktar", potpisali memorandum o izgradnji zajedničkog centra za održavanje i modernizaciju dronova u blizini Kijeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)