SVOM SNAGOM: Moćni manevri ODKB nedaleko od granice sa Avganistanom

Novosti online

21. 10. 2021. u 16:20

U TADžIKISTANU se održavaju zajedničke vojne vežbe Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) „Saradnja 2021“.

СВОМ СНАГОМ: Моћни маневри ОДКБ недалеко од границе са Авганистаном

Foto: Printskrin TV Zvezda

Vojnici iz Rusije, Belorusije, Jermenije, Kazahstana, Kirgistana i Tadžikistana uvežbavaju odbijanje napada uslovnih terorista, a manevre su uključena teška oklopna vozila i avijacija, prenosi televizija „Zvezda“.

Par jurišnih helikoptera Mi-24 raketama klase „vazduh-zemlja“ osujetilo je planove uslovnog protivnika da izvrši munjeviti prodor. Helikopteri iznova i iznova napadaju neprijateljske položaje i tako im ne daju prostora za manevrisanje. Istovremeno, na prvoj liniji fronta artiljerija počinje sa napadom.

Višecevni bacači raketa „Grad“ ruske vojne baze u Tadžikistanu ispaljuju projektile i prave prostor za kontranapad teških oklopnih vozila ujedinjene grupe.

Zatim na scenu stupaju tenkovi T-72 koji odsecaju bočne linije od centra i razbijaju odbrambenu liniju nezakonite formacije čije strateške objekte napada topovska artiljerija Oružanih snaga Tadžikistana.

Prema legendi, među zadnje redove uslovnog protivnika iskrcava se jedinica ruskih Vazdušno-desantnih snaga iz transportnog helikoptera Il-76. Ruske padobrance sa zemlje podržavaju kolege. Jurišna jedinica Oružanih snaga Kazahstana probija se oklopnim transporterima do zauzetog područja.

U velikim zajedničkim vojnim vežbama zemalja-učesnica ODKB koje se održavaju na poligonu Harb Majdon u podnožju planinskog venca Pamir nedaleko od granice sa Avganistanom učestvuje preko 4.000 vojnika iz šest zemalja, a uključeno je i 500 jedinica vojne tehnike.

Borbena koordinacija jedinica udruženog kontigenta uvežbavaće se do kraja sedmice na nekoliko poligona u Tadžikistanu istovremeno. Za to vreme vojnici iz šest zemalja moraće da razrade još nekoliko borbenih scenarija.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna