MEGAN MARKL PISALA AMERIČKOM KONGRESU: Sve majke imaju pravo na plaćeno odsustvo kada rode dete

J.S.

21. 10. 2021. u 10:10

VOJVOTKINjA od Saseksa pozvala je zastupnike u američkom Kongresu na uvođenje plaćenog odsustva za novopečene roditelje.

МЕГАН МАРКЛ ПИСАЛА АМЕРИЧКОМ КОНГРЕСУ: Све мајке имају право на плаћено одсуство када роде дете

Foto: EPA

Megan Markl je objavila da je napisala pismo predsednici Zastupničkog doma Nensi Pelosi i načelniku većine u Senatu Čaku Šumeru kao mama i u ime miliona američkih porodica.

Vojvotkinja je rekla da bi plaćeni odsustvo trebalo da bude "nacionalno pravo" dok se prisetila koliko su njeni roditelji naporno radili i kako je i sama počela da radi sa 13 godina.            

Napisala je: "Odrasla sam na salati od 4,99 dolara. Znala sam koliko su teško roditelji radili kako bi to priuštili jer je čak i za pet dolara jesti van kuće bilo nešto posebno, a ja sam se osećala srećno."     

- I kao izviđač, kad bi moja četa išla na večeru na veliko slavlje, bilo je to opet u tom istom baru gde su porodice to jedino mogle da plate. Počela sam da radim u lokalnoj trgovini smrznutog jogurta sa 13 godina. Posluživala sam za stolovima, čuvala decu i radila mnoge druge poslove kako bih zaradila novac. Radila sam čitav život i štedela kad i sam i gde mogla, ali čak je i to bio luksuz, jer se obično radilo o tome da se sastavi kraj s krajem i da imam dovoljno da platim stanarinu i natočim gorivo u autu.

Megan se osvrnula na svoj porodični život nakon rođenja Lilibet pre ove godine, rekavši: "Kada smo suprug i ja dočekali drugo dete, bili smo presrećni. Kao i mnogi roditelji, bili smo prezadovoljni. Kao i manji broj roditelja, nismo se suočili sa surovom stvarnošću da prvih nekoliko ključnih meseci ne provedemo sa bebom i vratimo se na posao. Znali smo da možemo da je odvedemo kući i i u potpunosti joj se posvetimo".

Nijedna porodica, smatra ona, ne bi trebalo da se suoči sa tim i ne bi trebalo da bira između zarade za život i slobode da se brine za svoje dete.     

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna