OSUJEĆENA ZAVERA U ALŽIRU: Separatiste podržava Izrael i još jedna afrička zemlja

Tanjug

13. 10. 2021. u 22:36

ALŽIRSKE snage bezbednosti osujetile su zaveru koja je imala za cilj oružani napad separatista uz podršku "cionističckog entiteta" (Izrael) i jedne severnoafričke zemlje, javila je danas alžirska TV Enahar.

ОСУЈЕЋЕНА ЗАВЕРА У АЛЖИРУ: Сепаратисте подржава Израел и још једна афричка земља

Foto tanjug/AP

U izveštaju alžirske TV navodi se da je uhapšeno sedamnaest pripadnika separatističke grupe MAK, koju su vlasti Alžira proglasile terorističkom organizacijom i da su zaplenjena dokumenta koja ukazuju na stalni kontakt sa "cionističkim entitetom" i naoružavanje, prenosi Rojters.

Vlada je u avgustu optužila MAK i još jednu organizaciju da stoje iza razornih šumskih požara koji su devastirali nekoliko alžirskih provincija, ali i ugrozile Tizi Vuzou, jedan od najvećih gradova, tvrdeći da su delovale uz podršku Maroka i Izraela.

Alžir je u avgustu prekinuo diplomatske odnose sa Marokom, navodeći kao razlog neprijateljske akcije te zemlje s kojom je već decenijama u lošim i zaoštrenim odnosima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Rusi zarobili specijalce-padobrance VSU; Američki plaćenici pomažu u pripremi hemijskih provokacija u Ukrajini