DO SMRTI JE TUKAO MAJU (10): Očuh priznao daje ubio devojčicu

Novosti online

07. 10. 2021. u 22:07

MUŠKARCU iz Ukrajine (34), koji se sumnjiči da je do smrti tukao svoju desetogodišnju pastorku, sud u Ukrajini odredio je pritvor.

ДО СМРТИ ЈЕ ТУКАО МАЈУ (10): Очух признао даје убио девојчицу

Depositphotos

Muškarac po imenu Sergej sumnjiči se da je 2. oktobra svojoj pastorki Maji naneo teške telesne povrede, usled kojih je desetogodišnja devojčica preminula.

Sergej je bio u alkoholisanom stanju kada je brutalno pretukao dete, a potom je otišao da spava. Ujutru, kada Maju nije mogao da probudi, navodno je sam pozvao policiju.

- Pozvao je policiju 3. oktobra u jutarnjim časovima i rekao da je mnogo tukao desetogodišnju ćerku svoje supruge. Priznao je da je bio pijan i da ujutru, kada je ušao u sobu, devojčica nije davala znake života - rekao je izvor blizak istrazi za ukrajinske medije.

Meštani sela u kojem je devojčica ubijena pričaju kako ju je očuh dugo fizički maltretirao. Kažu da je devojčica dobijala batine bukvalno za svaku sitnicu. Dete bi tukao ako ne bi usisala kuću kada je on zamislio, ili ako ne bi presvukla pelenu bebi...

- Kada bi popio postao bi mnogo agresivan - pričaju meštani.

Majina majka Natalija navodno ništa nije uradila da detetu pomogne nakon kobnih batina. Priča se da je devojčica isprebijana otišla i legla u krevet, a da majka nije otišla ni da vidi kako joj je. Meštani dodaju da je Maja često i od majke dobijala batine.

- On je bio agresor u kući, a ona, da li ga se bojala pa je zato tukla decu... - rekli su meštani.

Za devojčicu kažu da je bila dobra i vredna, te da je sve sama radila po kući, od čišćenja do nabavke i čuvanja braće i sestara.

- Sergej i Natalija bi znali da odu iz kuće u pola noći, a nju bi zadužili da čuva decu. Čuvala bi ih tako cele noći, pa bi ujutru išla u školu. Više puta je Maja bežala od kuće zbog batina - priča jedna meštanka za ukrajinske medije.

NATALIJA BILA LUDO ZALjUBLjENA U SERGEJA

Selom kruže priče da je osumnjičeni za ubistvo pastorke bio fizički nasilan i prema supruzi. Natalija bi znala da se sakrije kod komšija kad Sergej pobesni, a on bi onda išao po selu i dozivao je, preteći da će sebi prerezati vene. Iako je trpela nasilje, nikad nije htela da ga prijavi policiji.

- Uvek je pričala kako ga voli, kako neće da mu kontrira ni da se žali na njega. Uvek ga je zvala "voljeni moj", "dušo moja" - kažu meštani.

Natalija je imala šestoro dece. Najstarije ima 18 godina i ne živi sa majkom. Posle nje se rodila Maja. Jednog sina Natalija je izgubila kad je bio beba, a tu je i 5-godišnji Nika. Sa Sergejem je rodila Maksima, koji ima godinu dana i imaju ćerkicu koja još nije napunila mesec dana.

Sergeja je pre par godina upoznala preko interneta, a potom je došao da živi sa njom u selu. Meštani pričaju da je u selo stigao iz Nikopolja, gde se krio jer ga je policija tražila zbog porodičnog nasilja. Priča se da je robijao i za ubistvo.

ROĐACI HTELI DA SPASU DECU

Otkako je Sergej ušao u Natalijin život, njeni bivši muževi i očevi njene dece nisu smeli da priđu kući ni deci. Majin otac Igor je jednom došao da vidi ćerku, ali niko nije smeo da mu otvori kapiju. Kada je preskočio kapiju i ušao u dvorište da vidi da li su svi dobro, Sergej je izleteo iz kuće i krvnički ga pretukao i davio u bari.

U planu je bilo da Centar za socijalni rad 1. oktobra preuzme brigu o Maji i Niki, jer su se rođaci žalili da su deca zlostavljana. Iz nepoznatog razloga socijalni radnici se nisu pojavili, ali je Sergej saznao da hoće da uzmu decu, što ga je razbesnelo.

Narednog dana se napio i krenuo da bije Maju. Meštani pričaju da je devojčicu tukao svime što mu je palo pod ruku. Natalija navodno ništa nije učinila da zaštiti dete. Mediji pišu da se pravdala strahom od supruga.

Devojčica je nakon brutalnih batina sa teškim povredama legla u krevet. Sumnja se da Natalija nije ni prišla da proveri kako je devojčica. Ujutru za melenu više nije bilo spasa. Tokom noći je podlegla povredama.

I protiv majke je pokrenuta istraga. Nakon ubistva ćerka napustila je selo i otišla kod rođaka. Centar za socijalni rad preuzeo je svu decu koja su živela sa njom i Sergejem u kući i prevezla ih u bolnicu. Nakon toga će biti prebačeni u prihvatilište, a trebalo bi da bude pokrenut zahtev za oduzimanje starateljstva.

Ukoliko očuh bude osuđen za ubistvo devojčice, preti mu do 15 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!