DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE: Ruska aplikacija Telegram ima čak 70 miliona novih korisnika posle haosa na internetu

Novosti onlajn

06. 10. 2021. u 11:02

APLIKACIJA Telegram u ponedeljak je, zahvaljujući šestosatnoj blokadi Fejsbuka i usluga razmene poruka kao što su Vocap, Instagram i Mesindžer, dobio preko 70 miliona novih korisnika, rekao je u utorak njegov osnivač Pavel Durov.

ДОК ЈЕДНОМ НЕ СМРКНЕ, ДРУГОМ НЕ СВАНЕ: Руска апликација Телеграм има чак 70 милиона нових корисника после хаоса на интернету

Foto: Printskrin

Fejsbuk je blokadu pripisao "neispravnoj promeni konfiguracije", što je 3,5 milijarde njihovih korisnika sprečilo u pristupu uslugama Vocapa, Instagrama i Mesindžera. Problem je prouzrokovao pad globalne mreže koji je trajao više od šest sati.

- Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Izrazili smo dobrodošlicu izbeglicama s drugih platformi, njih preko 70 miliona u jednom danu - napisao je Durov na svom Telegram kanalu. Dodao je da su neki korisnici u Severnoj i Južnoj Americi možda imali manjih poteškoća jer su milioni ljudi u isto vreme pohrlili na Telegram, aplikaciju za slanje tekstualnih i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Vindous uređaje, ali je usluga za većinu korisnika uobičajeno dobro radila, piše Jutarnji.

Rusija je saopštila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila sopstvene suverene internet platforme i društvene mreže.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUK STRANICI

Bonus video:

Fejsbuk zabranio širenje "najveće teorije zavere na svetu"

 

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri