KLASIČAN PRIMER MEŠANJA U UNUTRAŠNJE STVARI: Čižov o izveštaju Evropskog parlamenta o Rusiji

Novosti onlajn

19. 09. 2021. u 08:36

STALNI predstavnik Rusije pri Evropskoj Uniji Vladimir Čižov smatra da je izveštaj Evropskog parlamenta o Rusiji „klasičan primer mešanja u unutrašnje stvari“.

КЛАСИЧАН ПРИМЕР МЕШАЊА У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ: Чижов о извештају Европског парламента о Русији

Foto: Printscreen

- Mešanje u izborni proces, mešanje u politički život i, osim bacanja krivice na aktuelnu rusku vlast, precizirano je kakva bi trebala da bude ruska vlada, kakav treba da bude ruski parlament, propisana su konkretni uputstva za Rusiju kako da promeni svoje izborno zakonodavstvo itd - rekao je Čižov.

Stalni predstavnik je skrenuo pažnju da izveštaj ne predstavlja zvanični stav EU.

Vladimir Čižov tvrdi da rezolucija Evropskog parlamenta „puna očiglednih gluposti, faktografskih grešaka“. Kao primer on je naveo optužbe na račun Moskve da je ona razrušila sistem kontrole naoružanja.

- Kao da je Rusija uništila Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, kao da je Rusija izašla iz Sporazuma o otvorenom nebu - dodao je on.

- Ovako nadmen odnos, siguran sam, mnogi u našoj zemlji će prihvatiti kao uvredu za njihov zdrav razum i sposobnost da samostalno razmišljaju. Ako neko u Briseli misli da ovakve rezolucije mogu da podstaknu Ruse na antivladine proteste ili da nekako destabilizuju situaciju u našoj zemlji, moram reći da oni slabo poznaju Rusiju i ruski narod. Naši građani su dovoljno svesni i politički pismeni ljudi da bi se primili na ovakve stvari - rekao je stalni predstavnik Rusije.

Bonus video:

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)