KOŠMAR ZA AMERIKU: Italijani otkrili rusku "smrtonosnu kombinaciju"

Novosti online

15. 09. 2021. u 21:29

RUSKA jurišna bespilotna letelica „Ohotnik“ dokazuje superiornost Moskve nad Vašingtonom na nebu, piše italijanski portal „L'Anti diplomatiko“.

КОШМАР ЗА АМЕРИКУ: Италијани открили руску смртоносну комбинацију

Foto MO RF

Prema mišljenju autora članka, bespilotne letelice će imati odlučujući značaj u uslovnom ratu u budućnosti. Najnapredniji modeli, opremljeni „stelt“ tehnologijom uskoro će biti u rangu sa najsavremenijim lovcima.

Kako se navodi, ruske bespilotne letelice izazivaju ozbiljnu zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država. Pritom, prema rečima italijanskog novinara, američki vojnici se suočavaju sa „objektivnim ekonomskim poteškoćama“ i „zaostaju za Rusijom na nekoliko frontova odjednom“.

- Izgleda da se dominacija Sjedinjenih Američkih Država na nebu bliži kraju. Rusija, kao i Kina, grabe napred i ne nameravaju da se zaustavljaju - navodi novinar, ukazujući na „rusku smrtonosnu kombinaciju“ bespilotne letelice „Ohotnik“, koju je okarakterisao kao „košmar za SAD“, i lovca pete generacije Su-57.

Kako kaže, obe letelice se u paru odlično nadopunjuju.

- Bespilotna letelica proširuje radarsko polje lovca i omogućava mu da uništi protivnika bez ulaska u njegovu zonu PVO - objasnio je novinar.

Dron „Ohotnik“ izveo je prvi let zajedno sa lovcem Su-57 u jesen 2019. godine. Polučasovni let je održan u okviru programa testiranja „Ohotnika“.

"Ohotnik“, koji je napravio konstruktorski biro „Suhoj“, trebalo bi da postane prvi teški dron sa udarnim funkcijama u Oružanim snagama Rusije.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!