HAOS U ŠPANIJI SE NASTAVLJA: Evakuisane hiljade ljudi, vatrogasci se bore sa katastrofalnim požarima (VIDEO)

Novosti online

12. 09. 2021. u 20:42

VLASTI u Malagi odlučile su da nastave evakuaciju dok traju pokušaji stavljanja pod kontrolu požara koji danima besni i koji je "progutao" 6.000 hektara šume.

ХАОС У ШПАНИЈИ СЕ НАСТАВЉА: Евакуисане хиљаде људи, ватрогасци се боре са катастрофалним пожарима (ВИДЕО)

Foto Vikipedija/By Javiramos43 - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101325326

Ogromni požar, koji bukti od srede uveče u planini Siera Bermeja, na jugu Španije, pojačao se u nedelju ujutru i spojio s drugim požarištem, objasnile su vlasti.

Zbog požara je regionalna vlada Andaluzije tražila podršku vojske i preventivnu evakuaciju stanovništva još nekoliko mesta, precizirale su na Tviteru hitne službe.

- To je požar neuobičajene snage u odnosu na redovne požare - objasnio je na konferenciji za novinare funkcioner službe za borbu protiv požara Alehandro Garsia objašnjavajući odluke.

Zbog tog požara, u kojem je u četvrtak život izgubio jedan vatrogasac, evakuisano je ukupno više od 2.000 ljudi.

S vatrom se bori više od 600 profesionalnih vatrogasaca, kojima pomažu stanovnici, kanaderi i helikopteri, navodi regionalna vlada Andaluzije.

Prema privremenim podacima dobivenim putem satelita Kopernicus Evropske komisije, vatra je već progutala površinu veću od 6.000 hektara, saopštilo je ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Ministarstvo objašnjava da borbu s požarom otežavaju "karakteristike terena", tj. strme padine, kao i "nepovoljni meteorološki uslovi".

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: "VATRENI ĐAVO" U GRČKOJ: Neverovatan snimak požara u Viliji - plamen izleće i leti ka vatrogascima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)