VOJNICI IZVRŠILI SAMOUBISTVO ZBOG SITUACIJE U AVGANISTANU: Ratni veterani u Velikoj Britaniji bili očajni zbog pobede talibana

Tanjug

06. 09. 2021. u 09:56

POJEDINI britanski veterani iz avganistanskog rata oduzeli su sebi život jer su bili pogođeni i očajni zbog haotičnog povlačenja snaga predvođenih SAD i pobedom talibana, izjavio je danas ministar odbrane Velike Britanije Džejms Hipi.

ВОЈНИЦИ ИЗВРШИЛИ САМОУБИСТВО ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ У АВГАНИСТАНУ: Ратни ветерани у Великој Британији били очајни због победе талибана

Foto AP

Britanija je izgubila 457 vojnika u Avganistanu, odnosno imala je oko 13 odsto žrtava među 3.500 savezničkih snaga od 2001. godine, podseća Rojters.

- Nažalost, bilo je vojnika koji su služili u Avganistanu, uključujući i vojnika sa moje poslednje posete Avganistanu, koji su oduzeli sebi život u prošloj nedelji zbog osećaja koji im se javio nakon najnovijih dešavanja u Avganistanu - rekao je Hipi.

Hipi, koji je bio u vojnoj službi u Avganistanu, Severnoj Irskoj i Iraku, ocenio je da je sve to "vrlo zabrinjavajuće i uznemiravajuće".

- To mi izaziva stravičnu mučninu - otkrio je Hipi, koji je bio major.

Bonus video: PROTEST ŽENA U KABULU: Traže da se zaštite njihova prava od Talibana

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)