CELO SELO JE UZ NJEGA: Rus je ubio prijatelja kad je video snimak na kom mu siluje osmogodišnju ćerku

Novosti online

05. 09. 2021. u 20:17

MEŠTANI sela Vintaj u Rusiji izašli su na ulice, kako bi pružili podršku svom sugrađaninu Vjekoslavu M. (32), koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je ubio svog prijatelja jer mu je silovao osmogodišnju ćerku.

ЦЕЛО СЕЛО ЈЕ УЗ ЊЕГА: Рус је убио пријатеља кад је видео снимак на ком му силује осмогодишњу ћерку

Ilustracija / Foto Depositphotos

Meštani smatraju da Vjekoslav ne bi trebalo da bude osuđen za krivično delo teško ubistvo.

Žrtva Vjekoslava je Oleg Sviridov (32), koji je u mobilnom telefonu čuvao snimke zlostavljanja dece u selu, saopštili su zvaničnici.

Veruje se da je Vjekoslav ubio Olega nakon što je u njegovom telefonu pronašao snimak na kojem se vidi kako Oleg siluje njegovu osmogodišnju ćerku. Vjekoslav i Oleg su sedeli za stolom i pili, kada je Vjekoslav ugledao snimak na kom se Oleg iživljava nad njegovom ćerkom. Kako su bili dugogodišnji prijatelji, Oleg je više puta čuvao dete, a vrlo verovatno je dete svaki put bilo zlostavljano.

Vjekoslav se odmah sukobio sa Olegom, ali je ovaj uspeo da pobegne. Nesrećni otac je odmah otrčao u policiju da prijavi silovanje, a potom je krenuo u poteru za Olegom.

Vjekoslav je u trag Olegu ušao pre policije i izbo ga na smrt. Prilikom saslušanja, Vjekoslav je rekao da je Oleg naleteo na nož tokom njihove rasprave u šumi, ističući da nije imao nameru da ga ubije.

Telo Olega pronađeno je u četvrtak u šumi kraj sela, sedam dana nakon što je Vjekoslav video uznemirujući snimak. Odmah nakon pronalaska tela Vjekoslav je priveden, a u međuvremenu mu je određeno i zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.

Istovremeno, policija je u telefonu pronašla još uznemirujućih snimaka, na kojima se vidi kako Sviridov zlostavlja još najmanje troje mališana. Izvori bliski slučaju otkrili su da su u telefonu pronađeni snimci na kojima se vidi kako Oleg brutalno siluje dve devojčice, starosti 6 i 11 godina.

Na osnovu snimaka se zaključuje da je Oleg decu zlostavljao najmanje pet godina pre nego što je Vjekoslav pronašao snimke u njegovom telefonom. Meštani sela, ali i brojni građani Rusije, zahtevaju od vlasti da Vjekoslava puste na slobodu i da protiv njega ne bude podignuta optužnica.

- On nije ubica, on je samo štitio svoje dete i našu decu - rekao je jedan meštanin sela.

"Svi su na njegovoj strani"

Poznata novinarka i bivša kandidatkinja za predsednika Ksenija Sobčak na društvenoj mreži je objavila status u kojem navodi da su svi roditelji na strani "ubice pedofila". Usledili su brojni komentari građana, koji navode da ne vide u čemu je problem ukoliko postoje video zapisi na kojima se vidi kako Oleg zlostavlja decu.

"Svaki normalan roditelj bi pokidao tog pedofila na mestu", "Zaštita deteta je osnovna dužnost svakog roditelja", "Šta je problem ako snimci dokazuju da je ovaj bio bolesnik", stoji između ostalog u komentarima.

Majka ubijenog Olega rekla je za medije da je njen sin više puta čuvao decu i da su on i Vjekoslav bili drugari godinama.

- Ne znam kako se to dogodilo. Verovatno je bio pijani... Decu su mu ostavljali na čuvanje mnogo puta - rekla je očajna majka misleći na to što je Oleg silovao ćerku svog prijatelja.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna