PUTIN: Pitanje porekla korone ne sme da se politizuje

Tanjug

03. 09. 2021. u 14:02

DRŽAVE moraju da se bore protiv pandemije virusa korona zajedno umesto da politizuju pitanje o poreklu virusa, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

ПУТИН: Питање порекла короне не сме да се политизује

Foto: Tanjug/AP Photo

- Pokušaj da se otkrije uzrok je dobra stvar, ali nije u redu politizovati stvari. Kada počne politizacija, vera u zaključke koji su bazirani na političkom pristupu opada, jer odmah shvatimo da smo daleko od istine. Sve naše studije bi trebalo da budu bazirane na objektivnim podacima - rekao je Putin, prenosi TAS S.

Predsednik Rusije smatra da bi borba protiv kovida trebalo da ujedini svet.

- Ovo je ključno za ljudsku vrstu. Osobe koje politizuju stvar prave veliku, opasnu grešku u borbi protiv pandemije - naglasio je Putin.

On se osvrnuo i na Iran, odnosno na činjenicu da "Zapad ne želi da ukine bilo koje sankcije Iranu, koji se takođe bori protiv kovida."

- Što se tiče Irana, ne želim da ulazim u političke detalje, ali toj državi i dalje treba pomoć, a sankcije im nisu ukinute. Čak ne postoje ni razgovori na ovu temu. Nisam još spomenuo i druge države. Uzmimo primer Venecuele: politika je politika, ali humanitarna pitanja ostaju humanitarna - naglasio je Putin.

On je istakao da ceo Zapad često naglašava potrebu stavljanja humanosti na prvo mesto kada je reč o međunarodnim odnosima.

- Pa gde je onda ta humanost - zapitao se Putin, dodajući da sankcije koje se tiču isporuke vakcina i lekova nisu ukinute nekim zemljama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)