POLITIČKA KOREKTNOST PONOVO UDARA! Sada je na redu i gej Supermen, patriotski superheroj odlazi u istoriju

Novosti online

24. 08. 2021. u 20:17

SUPERMEN je pobedio mnoge zlikovce, ali izgleda da će njegova najveća bitka biti sa izdavačima koji žele da promene njegovu seksualnost, piše pisac i kritičar Metju Kediš za Raša Tudej.

ПОЛИТИЧКА КОРЕКТНОСТ ПОНОВО УДАРА! Сада је на реду и геј Супермен, патриотски суперхерој одлази у историју

Foto: Jutjub/Flashback FM/Depositphotos/Ilustracija

On navodi da je izdavač DC Komiks, krenuo u akciju povinovanja korporativnoj kulturi političke korektnosti, što će gotovo sigurno otuđiti obožavaoce koji već decenijama obožavaju čoveka od čelika.

Naime, potencijalni naslednik Supermena, njegov sin Džonatan Kent, je pokušaj da se penzioniše "stari" patriotski nastrojeni superheroj, da bi ga zamenila nova, "probuđena" generacija.

Kediš ističe da je Itan Van Sajver, bivši zaposleni DC Komiksa, na svom jutjub kanalu rekao da ta izdavačka kuća želi da Džonatana predstavi obožavaocima kao pripadnika LGBT populacije.

- Imam izvor iz DC Komiksa koji je upoznat sa projektom i obavestio me je o tome - rekao je Sajver. 

Sajver navodi da postoji mogućnost da Klark Kent bude zamenjen homoseksualnim sinom ne samo kako bi kompanija dobila političke poene kod američke levice, već postoje i problemi vezani sa licencom za korišćenje prava na lik Supermena.

Naime, potomcima kreatora poznatog lika bi uskoro trebala da budu vraćena prava, zbog čega dolazi do sve češćih kozmetičkih promena, poput uvođenja sina Klarka Kenta.

Kediš ističe da ne vidi problem u LGBT superherojima, ali da mu smeta nametanje političke korektnosti od strane velikih korporacija na račun obožavaoca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!