GNJURCI NAPADAJU NA HRVATSKOM PRIMORJU: Četvoro plivača se suočilo sa pticom

Novosti online

17. 08. 2021. u 13:06

ČETIRI napada gnjurca na ljude zabeležena su poslednjih nekoliko dana na hrvatskom ostrvu Molatu. Svi napadi dogodili su se u uvali Lučine u mestu Molat, a poslednji se dogodio u ponedeljak ujutro, kad je gnjurac kljunom umalo iskopao oko jednom Zadraninu koji je sa porodicom bio na kupanju.

ГЊУРЦИ НАПАДАЈУ НА ХРВАТСКОМ ПРИМОРЈУ: Четворо пливача се суочило са птицом

Foto: Free Images Pixabay

- Izronio je iz mora pored mene i kljucnuo me u levo oko. Srećom, povredio mi je samo kapak, ali malo je trebalo da izgubim oko - rekao je jedan od napadnutih plivača.

Pre njega gnjurac je tako napao i njegovu četvorogodišnju ćerku. Izronio je iz mora pored nje i kljucnuo je za nos.

- Na ostrvu sam saznao za četiri napada. Najpre je napadnut jedan gost iz Italije, onda jedna žena, moja ćerka i ja. Gnjurci su inače zaštićena vrsta i beže od ljudi. Gnjurci u toj uvali love sitnu ribu. Mislim da je za sve napade "odgovorna" samo jedna ptica. Šta mu se dogodilo, ne znam. Možda je slep, možda je bolestan, ne znam. Odmah nakon napada pozvao sam odgovorne službe. Ni oni nisu sigurni šta bi trebalo preduzeti - rekao je napadnuti Zadranin.

Gnjurci su zaštićeni i kod ovakvih napada, kao i kod besnih lisica, ili nekih drugih divljih životinja, niko ne zna ko je nadležan da nešto preduzme. Na Molatu, naime, nema lovačkog društva koje inače radi odstrel takvih divljih životinja, ali ne znam da li je to rešenje     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri