PRAVI PRIMER AMERIČKOG LICEMRJA: Olbrajtova traži spsavanje života u Avganistanu, pomenula i lažnu državu Kosovo

Novosti online

16. 08. 2021. u 11:34

NAKON što je su talibani preuzeli svu vlast u Avganistuanu oglasila se i bivša državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Medlin Olbrajt.

ПРАВИ ПРИМЕР АМЕРИЧКОГ ЛИЦЕМРЈА: Олбрајтова тражи спсавање живота у Авганистану, поменула и лажну државу Косово

Foto: EPA

- Moramo se usredsrediti na spasavanje života u Avganistanu. Dok SAD rade na evakuaciji onih koji su u posebnom riziku od talibana, zahvalna sam Albaniji, Kanadi, (tzv.) Kosovu i Severnoj Makedoniji što su ponudili utočište avganistanskim saveznicima, naročito ženama i liderima civilnog društva. Nadam se i očekujem da će i drugi slediti - napisala je Olbrajtova na Tviteru.

Podsetimo, nakon što su SAD počele povlačenje svojih trupa iz Avganistana talibani su krenuli u ofanzivu. Situacija se dodatno pogoršala nakon što su juče talibani zauzeli Kabul, prestonicu Avganistana, a predsednik podneo ostavku i pobegao iz zemlje.

SAD su poslale dodatne trupe koje su zadužene za bezbednu evakuaciju američkih diplomata.

Hiljade građana Avganistana pokušava na sve načine da izađe iz zemlje, grupe od po nekoliko stotina njih su prešle granicu sa Pakistanom, a na aerodromu u Kabulu je došlo do apsolutnog haosa jer su civili hteli da se ukrcaju u avione namenjene diplomatama, nakon što su juče svi komercijalni letovi otkazani.

Vojska SAD je bila primorana da puca u vazduh kako bi zaustavila civile, a pojavili su se i snimci ljudi koji padaju sa aviona u letu.

Više o situaciji u Avganistanu čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri