NESTAO POMPEOV VISKI OD 6.000 DOLARA: Bivši šef diplomatije SAD bocu dobio od japanske vlade

D. D. S.

05. 08. 2021. u 13:14

Stejt department je saopštio da istražuje nestanak boce viskija, vredne skoro 6.000 dolara, koju je japanska vlada juna 2019. godine, na samitu Grupe 20, kome je prisustvovao i tadašnji predsednik Donald Tramp, poklonila tadašnjem američkom državnom sekretaru Majku Pompeu.

НЕСТАО ПОМПЕОВ ВИСКИ ОД 6.000 ДОЛАРА: Бивши шеф дипломатије САД боцу добио од јапанске владе

Foto: AP

Predstavnik Pompea je objasnio da "nema nikakva saznanja o poklonu i niko ga nije kontaktirao u vezi sa istragom".

Kancelarija protokola ministarstva je dužna da evidentira poklone koje su dobili američki zvaničnici. Među poklonima koje je Pompeo prijavio su i dva tepiha koje je dobio od predsednika Kazahstana i ministra spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata u ukupnoj vrednosti od 19.400 dolara. 

Oba poklona su prebačena u Upravu za opšte poslove, ali Ministarstvo spoljnih poslova SAD je navelo da ne može da nađe nikakav trag gde se boca nalazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

JOŠ JEDNA ZEMLJA ULAZI U BRIKS: Čeka pozitivnu odluku na samitu u Kazanju