JEZIVE NAMERE U UKRAJINI: Ruski pukovnik srušio snove o nuklearnom oružju - Bili bi kao majmun sa granatom (VIDEO)

Novosti online

30. 07. 2021. u 19:17

UKRAJINA je nostalgična prema nuklearnom oružju, mada posle raspada SSSR-a u zemlji nije ostalo stručnjaka koji bi mogli da rukuju takvim oružjem, rekao je penzionisani ruski pukovnik Viktor Baranec.

ЈЕЗИВЕ НАМЕРЕ У УКРАЈИНИ: Руски пуковник срушио снове о нуклеарном оружју - Били би као мајмун са гранатом (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/Printscreen

Baranec je tako prokomentarisao skandaloznu izjavu šefa parlamentarne frakcije "Sluga naroda" Davida Arakhamia. Političar je ranije tvrdio da bi, da ima nuklearne bombe, Kijev mogao "uceniti ceo svet".

- Drug tvrdi da bi Ukrajina imala nuklearno oružje, što bi imalo određenu političku težinu. Izveštavam: u strateškim raketnim snagama stacioniranim u Ukrajini 85% osoblja činili su državljani Ruske Federacije, kojima je naređeno da napuste teritoriju Ukrajine nakon što su rakete poslali u Rusiju i nastavili servisiranje ovog naoružanja na ruskoj teritoriji. Dakle, Ukrajina sa nuklearnim naoružanjem bila bi majmun sa granatom - objasnio je Viktor Baranec u emisiji "Solovjev uživo".

Prema mišljenju Baraneca, Vašington nikada neće dozvoliti da se u Evropi pojavi još jedna nuklearna zemlja, i to tako „neobuzdana i nepismena“.

Pukovnik je ismevao ambicije Arakhamia, uveravajući da će takve ideje ostati na nivou fantazije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)