MAKRON OSUDIO PROTESTE: Predsednik Francuske pozvao na jedinstvo i masovnu vakcinaciju

Tanjug

25. 07. 2021. u 14:55

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron apelovao je na nacionalno jedinstvo i masovnu vakcinaciju u borbi protiv virusa korona koji je ponovo u porastu i oštro je kritikovao one koji podstiču osećanja i proteste protiv vakcinacije.

МАКРОН ОСУДИО ПРОТЕСТЕ: Председник Француске позвао на јединство и масовну вакцинацију

Foto: Printscreen

Oko 160.000 ljudi protestovalo je juče širom Francuske zbog uvođenja zahteva o posebnoj kovid-19 propusnici za ulazak u restorane i obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika, preneo je AP. Mnogi učesnici protesta su uzvikivali "Sloboda" i poručili su da vlada ne treba da im govori šta da rade.

Tokom sinoćne posete bolnici u Francuskoj Polineziji Makron se zapitao: "Koliko vredi tvoja sloboda ako mi kažeš ne želim da se vakcinišem, a sutra zaraziš oca, majku ili sebe?"

On je rekao da iako su demonstranti slobodni da izraze svoje stavove na miran način, demonstracije neće dovesti do nestanka virusa korona.

- Želim da pozovem na jedinstvo - poručio je Makron kritikujući ljude koji se bave "iracionalnom, ponekad ciničnom, manipulativnom mobilizacijom protiv vakcinacije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)