U UKRAJINI su 20. i 21. jula održani sastanci lokalnih vlasti sa savetnikom američkog Stejt departmenta Derekom Šoleom povodom „obostranih zabrinutosti“ Vašingtona i Kijeva po pitanju gasovoda „Severni tok 2“, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

buki

21.07.2021. 20:05

''Rusija da koristi energiju kao sredstvo prinude protiv Ukrajine i EU''???? Ako hoće da kupe od Rusa kupiće, a ako im ne odgovara neće kupiti, pa kakva je tu prinuda? Najveći problem za Ukrajinu i SAD je što Nemci hoće da kupe ruski gas, pa pošto Nemcima ne mogu i ne smeju ništa, osuli zajedničko pljuvanje po Rusiji. Novo-stari Zapadni trend je ko više može da našteti i ugrozi Rusiju, a ukrajinski političari (ako uopšte možemo reći da su zaista ukrajinski) su baš maštoviti i skoro da vode u tom Zapadno-fašističkom nadmetanju.

Mišo Peć

21.07.2021. 20:52

"Mudra"diplomatija Amerike,sa svima razgovaraju sa Berlinom i sa Kijevom sa predsednicima Ukrajine i Nemačke samo ne razgovaraju sa onim najbitnijim Rusijom i Putinom čiji je i gas i koji se jedini i pitaju u svemu ovome.