KINEZI ZA KORONU SUMNJIČE AMERIČKU BAZU: Pismo SZO s pitanjem o laboratoriji u Fort Detriku

D. D. S.

20. 07. 2021. u 11:35

VIŠE od milion građana Kine potpisalo je otvoreno pismo Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, tražeći da se ispita da li laboratorija u američkoj vojnoj bazi Fort Detrik ima veze sa poreklom virusa korona.

КИНЕЗИ ЗА КОРОНУ СУМЊИЧЕ АМЕРИЧКУ БАЗУ: Писмо СЗО с питањем о лабораторији у Форт Детрику

Foto AP

To pismo poslato je u isto vreme kada je SZO predložila drugu fazi istrage o poreklu korona virusa, u kojoj se traži ponovna provera instituta i pijaca u Vuhanu, prenosi kineski državni medij "Global tajms".

U prvoj fazi istraživanja porekla virusa, komisija SZO je navela da se najverovatnije radi o prirodnom poreklu, dok su, posle izvesnog vremena, iz SAD počeli da se šire glasovi da je teorija o poreklu iz laboratorije u Vuhanu takođe legitimna. Kina sve vreme tvrdi da su takvi glasovi potpuno neosnovani.
Istraživački institut za infektivne bolesti američke vojske u Fort Detriku, u američkoj državi Merilend, zatvoren je u avgustu 2019. godine, nekoliko meseci pre izbijanja epidemije virusa korona. Laboratorija je zatvorena posle inspekcije Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti, a iz tog instituta je saopšteno da je razlog zatvaranja "problem sa infrastrukturom i postrojenjem za dekontaminaciju otpadnih voda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)