ZASTRAŠUJUĆE POSLEDNJE SEKUNDE PREDSEDNIKA HAITIJA: Panično molio obezbeđenje - "Život mi je u opasnosti, dođi da me spasiš"

Tanjug

19. 07. 2021. u 13:46

UBIJENI predsednik Haitija Žovenel Moize je, pre nego što je na njega izvršen atentat, navodno 10 minuta očajnički pokušavao da pozove obezbeđenje u pomoć.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПОСЛЕДЊЕ СЕКУНДЕ ПРЕДСЕДНИКА ХАИТИЈА: Панично молио обезбеђење - Живот ми је у опасности, дођи да ме спасиш

Foto: Jutjub/Reuters

Zastrašujući detalji iz poslednjih trenutaka života Moizea govore da članovi njegovog obezbeđenja nisu odgovorili na panične molbe predsednika, prenosi “Majami herald”.

U prvom predsednikovom pozivu, koji se dogodio u 01.34 časa posle ponoći, predsednik je navodno rekao komesaru Nacionalne policije Haitija: "Pucaju ispred kuće. Mobilište ljude!"

Kako niko nije odgovorio na njegove pozive za pomoć, Moize je tada pozvao jednog taktički obučenog službenika Nacionalne policije, rekavši mu: "Gde si? Potrebna mi je tvoja pomoć odmah! Život mi je u opasnosti. Dođi brzo! Dođi da mi spasiš život!"

Pre nego je telefonska veza prekinuta, usledio je trenutak tišine, a nakon toga se čuo zvuk rafalne paljbe.

Taj policijski službenik, koji je tražio da ostane annoniman, tada je počeo da viče na svoje kolege, pozivajući da se odmah vrate u svoje automobile i da krenu, nakon čega su se tri automobila uputila ka naselju Pelerin 5, gde se nalazila rezidencija predsednika.

Moizeve ubice su, prema rečima jednog policijskog službenika, pretresle najpre kuću, a zatim su ga upucali, nakon što su prethodno razgovarali sa nekim preko telefona kako bi identifikovali predsednika.

Žovenel Moize ubijen je 7. jula, a njegova supruga je tada povređena i prebačena na lečenje u bolnicu u Majamiju na Floridi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)