SUAREZ O BOMBARDOVANJU KUBE: Treba razgovarati i to uzeti kao potencijalnu opciju, kao jednu od mnogih drugih opcija

Novosti online

15. 07. 2021. u 11:02

GRADONAČELNIK američkog grada Majamija, Frensis Suarez smatra da SAD treba da vojno intervenišu na Kubi radi zbacivanja aktuelnog režima.

СУАРЕЗ О БОМБАРДОВАЊУ КУБЕ: Треба разговарати и то узети као потенцијалну опцију, као једну од многих других опција

Foto: Printscreen/ Jutjub/ MSNBC

Gradonačelnik je televiziji "Foks njuz" saopštio da Vašington treba da izuči različite opcije pritiska na Havanu.

- Treba razgovarati i to uzeti kao potencijalnu opciju, kao jednu od mnogih drugih opcija - naglasio je Frensis.

Međutim, nešto kasnije, Suarez je malo ublažio svoju prvobitnu izjavu: nije pozivao na vazdušni napad na Kubu, već je samo naveo primere reakcije SAD na događaje u svetu.

- Jedan od primera je vazdušni napad na Kosovo za vreme administracije Klintona - objasnio je Suarez, misleći na bombardovanje Jugoslavije 1999. godine.

On je dodao da ne poziva na konkretne korake, ali da su "ljudi u Majamiju veoma zabrinuti" time što američke vlasti ništa ne preduzimaju.

- Da budem jasan: ne propagiram konkretnu strategiju, nisam vojni ekspert niti predstavnik vojske. Nemam podatke niti analize koje ima vojska. Naša vojska će donositi odluke. Verujem, javno ili ne, ali takve diskusije se vode - objasnio je gradonačelnik Majamija.

Prvi veliki protesti su se dogodili 11. jula u deset administrativnih jedinica Kube, u kojima je učestvovalo hiljade ljudi. Zahtevi protestanata su „održavanje slobodnih izbora“ i rešavanje socijalnih problema. Pristalice vlade i komunista su nakon poziva predsednika izašli na ulice i organizovali okupljanja u kubanskim gradovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna